Miten padelmailasta tulee pitää huolta?

Jotta pademailasta olisi mahdollisimman pitkään iloa, siitä täytyy pitää hyvää huolta. Lue teksti loppuun ja ota vinkit talteen!
Padelmailan säilyttämistä autossa kannattaa välttää useastakin eri syystä!
Säilytä padelmailaa mieluiten repussa tai laukussa, jossa se on suojassa iskuilta. Maila ei kestä loputtomiin raskaita painoja ja terävät esineet voivat viiltää pinnan rikki. Auton, tavaraa pursuava, takakontti ei ole turvallisin säilytyspaikka padelmailalle. Tällaiset huolimattomuudesta johtuneet rikkoutumiset turhauttavat eniten!
...
Pelityyli vaikuttaa suuresti mailan käyttöikään! Jos olet pelityyliltäsi agressiivinen, maila saattaa hajota yllättävänkin nopeasti. Jos mahdollista, vältä mailan osumista lasiin, verkkoseinään ja maahan. Nämä osumat tekevät selvästi eniten vahinkoa mailalle. Myös mailan lyönnit polviin tai kämmeneen voivat vaurioittaa pintaa ja heikentää siten mailan ominaisuuksia.
...
Padelmailan pintamateriaalilla on myös pieni vaikutus! Halvempien mailojen pinnat ovat usein lasikuitua, joka on hieman hiilikuitua joustavampaa materiaalia. Lasikuitupinta on pääsääntöisesti kestävämpi kuin hiilikuitupinta.
...
Padelmaila ei tykkää pakkasesta! Kovat iskut jäätyneellä mailalla, voivat vaurioittaa mailan pintaa pysyvästi. Mailan tulisi olla pelatessa huoneenlämpöinen. Älä siis säilytä mailaa esimerkiksi autossa tai kylmässä varastossa! Joidenkin laukkujen mailataskut ovat kevyesti eristettyjä ja estävät siten mailan jäätymisen kuljetuksen aikana.
...
Kesän lähestyessä ja ulkokenttien avauduttua, kuvioihin tulee auringon lisäksi kosteus, joka vaikuttaa mailan toimivuuteen. Padelmailan ydin on vaahtomaista materiaalia, joka imee hyvin kosteutta sekä haurastuu helposti suorassa auringonpaisteessa. Auton hattuhyllyllä, padelmaila saa hyvin herkästi yliannostuksen UV-säteilyä. Märkää tai kosteaa padelmailaa kannattaa kuivattaa vähintään vuorokauden ajan, ennen kuin laittaa sen takaisin laukkuun. Näin varmistat, että mailan ydin on kuiva seuraavissa peleissä! 
...
Käytä padelmailassa kehyssuojaa! Mailan kärki ottaa usein osumaa kentästä tai seinistä, mikä vaurioittaa herkästi itse mailaa. Varsinkin verkkoseinään osuminen voi olla mailalle kohtalokasta. Ajan mittaan syntyy halkeamia ja kolhuja, jotka leviävät helposti. Samalla mailan ominaisuudet heikkenevät ja uuden mailan hankkiminen tulee ajankohtaiseksi. Kehyssuoja ei anna täydellistä suojaa, mutta vähentää suurten vaurioiden syntymisen mahdollisuutta. Jos mailassasi ei ole valmiiksi kehyssuojaa, voit ostaa sellaisen meiltä!
...
Asenna mailaan overgrip! Overgripin voi asentaa aikaisemman gripin tilalle tai suoraan sen päälle. Halutessaan overgrippejä voi laittaa useamman päällekkäin, jolloin kahvasta tulee paksumpi. Kuumalla kelillä overgrip imee hyvin kädestä kosteutta. Grippi kuluu käytössä melko nopeasti. Kuluneesta gripistä tulee liukas, jolloin maila voi luistaa tai pyörähtää kädessä kesken lyönnin. Kun Overgrip alkaa luistamaan varsinaisen gripin päällä tai pinnasta tulee liukas, on aika kaivaa padellaukusta uusi overgrip. Overgripit ovat erittäin edullisia ja asennus kestää vain muutaman minuutin.

You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post