Padelyhteisö - Mistä padelissa on kyse?

Padel on nuori ja nälkäinen, alati kasvava laji. Elämme hurmoksen aikaa, jolloin uusia harrastajia tupsahtaa lajin pariin kuin sieniä sateella. Padelin ympärillä hyörii suuri joukko kannustavia ihmisiä.

Padelyhteisö on tiivis ja lämminhenkinen. Pelikavereita löytyy paljon, varsinkin, jos on valmis pelaamaan entuudestaan tuntemattomien kanssa. Hyvänä esimerkkinä Padel Tampereen ylläpitämät WhatsApp-ryhmät eritasoisille padelpelaajille. Peliryhmistä löytyy helposti oman tasoista peliseuraa. Kuka olisi uskonut, että pelien järjestäminen tehdään näin helpoksi!

Nykyisille ja tuleville padelisteille on tarjolla paljon erilaisia valmennuksia ja kursseja. Tasoryhmiä on joka lähtöön. Suomesta löytyy erittäin laadukaita, kansallisia ja kansainvälisiä valmentajia, joilla on varmasti jokaiselle jotain annettavaa.

Suomessa padelin junioritoiminta on vielä lastenkengissä, niin kuin olettaa sopii. Juniorityö on kuitenkin erittäin arvokasta ja siihen panostetaan koko ajan enemmän. Lasten ja nuorten aktivoiminen on hyvin tärkeää ja padelperhe on tämän sisäistänyt hyvissä ajoin. Voidaankin olettaa, että junioritoiminta kehittyy jatkossa kovaa vauhtia.

Rajamäen Kehitys Ry – Junnutoiminta

 

Monissa padelhalleissa on panostettu viihtyvyyteen ja tilat ovat huippukuntoisia. Padelkentät ovat laadukkaita ja pukuhuoneet kiiltäviä. Lisäksi voit löytää pehmeitä sohvia ja vaikka kahvilan tai pienen putiikin. Hallit on tehty viihtymistä varten ja ihmiset ovat ostanet ajatuksen ja löytäneet hyvin paikalle. Suomessa on myös useita padelseuroja, joilla on valmiudet järjestää padelturnauksia ja liigoja. Seurojen toimintaan kannattaa tutustua heidän omilla verkkosivuillaan.

Suomen Padelliiton sivuilta löytyy paljon mielenkiintoista sisältöä padelisteille. Käy tutustumassa Finnish Padel Tourin kisakalenteriin ja katso millon FPT rantautuu sinun kotikulmille. Tulossa on myös paljon muita tapahtumia ja kilpailuja. Jos padelin historia ja säännöt eivät ole tuttuja, voit tutustua niihinki Suomen Padelliiton sivuilla.

Padelia pystyy tätä nykyä seuraamaan monista eri kanavista ja turnauksia näytetään yhä enenevissä määrin. Sekä kansallista (FPT) että kansainvälistä (WPT) padel touria, on nykyään mahdollista seurata suorana.