Mikä merkitys padelmailan muodolla on?

Etkö ole varma, minkä muotoinen padelmaila sopisi pelityyliisi? 

Padelmailan muodolla on suuri vaikutus padelpeliin. Mailan muodon valintaan vaikuttaa oma pelityyli ja jokaiselle pelityylille on suunniteltu tietynlainen padelmaila. Mailoja on kolme eri muotoa: pyöreä, pisara ja timantti.

Videolla Pasi kertoo lyhyesti padelmailojen eri muodoista ja niiden eroista:

Pyöreä muoto:

Pyöreän muotoisella mailalla on ihanteellista aloittaa padel-harrastus. Toki ns. control-pelaajat pelaavat pyöreillä mailoilla aina World Padel Touria myöten. Näissä mailoissa on usein tasapaino keskellä tai lähellä kahvaa. Matalampi tasapaino helpottaa mailan käsittelyä eli kontrollia. Lähellä kahvaa oleva tasapaino saa mailan tuntumaan kevyeltä ja sitä on kätevä liikutella verkolla. Se myös vähentää esimerkiksi tenniskyynärpään ja olkapäävaivojen syntymistä.


Pyöreissä mailoissa on myös yleensä laaja sweet spot ja se on sijoitettu mailan keskelle. Sweet spot tarkoittaa otollisinta lyöntikohtaa mailassa. Laajempi sweet spot mahdollistaa sen, että sinun ei tarvitse osua ihan suoraan mailan keskelle saadaksesi hyvän lyönnin.


Pisara muoto:

Tämä muoto on yhdistelmä pyöreästä ja timantista ja on nimensä mukaan käännetyn pisaran (teardrop) muotoinen. Pisaran muotoisia mailoja on tehty niin harrastelijoille kuin edistyneille sekä pro-tason pelaajille, jotka haluavat pelata monipuolisesti joka puolella kenttää. Tätä muotoa kutsutaan myös hybridiksi, sillä maila antaa hyvin voimaa lyöntiin, mutta säilyttää myös hyvän kontrollin.

Tasapaino on usein mailan keskellä ja sweet spot on soikean muotoinen pystysuunnassa. Tämän vuoksi pisaran malliset mailat ovat hieman helpompia käsiteltäviä kuin timantin muotoiset, mutta toisaalta taas hieman haasteellisempia kuin pyöreät mailat. Pisara on myös hyvä valinta, jos olet aiemmin pelannut pyöreällä mailalla ja haluat nyt kehittyä pelissäsi tai hieman lisää voimaa lyönteihisi. 

Tämä on siis oiva valinta monipuoliselle pelaajalle, jolla on jo lyöntitekniikoiden perusteet hallussa.


Timantti muoto:

Timantin muotoiset mailat on suunniteltu edistyneille tai pro-tason pelaajille, jotka etsivät voimaa peliinsä. Timantti muoto sopii pelaajille, joilla on jo tekniikka kunnossa ja jotka haluavat pelata hyökkäävää peliä. Toisin kuin pyöreissä mailoissa, näissä on tasapaino korkealla ja sen vuoksi näitä mailoja on hieman hankalampi käsitellä. Korkea tasapaino mahdollistaa kuitenkin suuremman voimantuoton. 


Timantin muotoisissa mailoissa sweet spot on pienempi kuin pyöreissä mailoissa ja se sijaitsee mailan keskiosaa korkeammalla. Tämä tarkoittaa, että osuman tulee olla tarkempi, jotta saat hyvän lyönnin.
   

Jos jokin jäi askarruttamaan, ota rohkeasti yhteyttä: asiakaspalvelu@padestro.com