Valitse sopiva padelmaila - Padelmailan ostajan opas

Vinkit sopivan padelmailan ostamiseen

Valitse maila pelityylisi ja tarpeesi mukaan. Valikoimastamme löydät helposti mailan niin aloittelijalle kuin pro-tason pelaajallekin. Päätarjontamme mailoissa keskittyy espanjalaisiin padelin erikoismerkkeihin kuten Siux, WingPadel ja Orygen. Toimimme suoraan yhteistyössä mailojen valmistajien kanssa, joka takaa kilpailukykyiset hinnat ja joustavuuden valikoimassa.

Aloittelijat/harrastelijat, jonkin aikaa pelailleet

Oletko aloittelemassa padelharrastusta? Käytkö silloin tällöin pitämässä hauskaa padelkentällä? Alkaako mailan vuokraus tympimään?

Meiltä löytyy apu ensimmäiseen padelmailaan. Padelia aloittavien mailojen ominaisuuksissa kannattaa laittaa huomiota pallon kontrolointiin, mailan muotoon ja myös hieman voiman tuottoon. Valmistajamme kiinnittävät huomiota laatuun ja mailan kestävyyteen heti padelharrastuksen alusta lähtien, eli kaikki myymämme mailat ovat jo lähtökohtaisesti “kunnon mailoja”.    

Pyöreänmuotoiset mailat sopivat usein erittäin hyvin aloittelijalle. Näissä niinsanotuissa Control-mailoissa tasapaino on usein mailan keskellä tai lähempänä kahvaa, mikä antaa verkkopeliin vielä lisää nopeutta ja keveyttä ja ylipäätään mailan käsittely on kevyttä ja helppoa. Näissä on useimmiten anteeksiantavampi ulkopinta tai suurempi sweet spot, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse osua suoraan mailan keskelle saadaksesi hyvän lyönnin. Se helpottaa saamaan palloon myös vauhtia hieman huonommallakin osumalla. Erilaiset variaatiot EVA Soft -ytimestä tekevät mailoista helpomman hallittavia ja antavat mailoille mukavan lyöntituntuman. 

Jos voimantuotto on sinulle alussa ongelmallista, niin voit valita myös ns. Attack-mailan, eli siinä mailan muoto on usein timantti ja  painopiste enemmän kärjessä. Tällöin palloon siis saa helpommin enemmän vauhtia, mutta toki kontrolli ja tarkkuus saattaa hieman kärsiä. 

Aktiiviharrastaja / edistyneet pelaajat

Oletko jo hetken pelannut padelia? Käytkö säännöllisesti pelaamassa? Omaatko vahvan mailapelitaustan esimerkiksi tenniksestä, pingiksestä tai squasista? 

Meiltä löytyy tähän ryhmään todella laaja skaala mailoja, koska tässä kohtaa oma pelityyli ja omat vahvuudet sekä kukkaron koko määrittelevät jo eniten mailavalintaa. Sinulle siis sopii myös useat pro-tason mailat eli kannattaa käydä kurkkaamassa myös se osasto. 

Tässä osastossa on kaikkia kolmea mailatyyppiä eli Control-, Hybrid- ja Attack-mailoja. Peli on kokonaisvaltaisempaa kuin aloittelijoilla, jolloin mailan sopivat  ominaisuudet juuri sinulle nousevat entistä täkeämpään rooliin.

Tarjolla on paljon pisaranmuotoisia padelmailoja, joita kutsutaan myös Hybridiksi. Nämä sopivat hyvin monipuolisille ns. all round pelaajille, jotka tykkäävät operoida joka puolella kenttää. Näissä painopiste on usein keskellä. 

Tämän kategorian Control-mailoissa on painopiste myös usein keskellä ja mailan ominaisuudet antavat lujemman lähtönopeuden palolle kuin aloittelijoille suunnatuissa mailoissa.  

Attack-maila antaa jo vauhtia palloon reilusti ja jos pelityylisi on kovin hyökkäävä ja pallo pysyy kontrollissa, niin kannattaa silmäillä tämän kategorian Attack-vaihtoehtoja tositarkoituksella.

Tavoitteellisesti treenaavat ja Pro-tason pelaajat

Tähtäätkö Suomen tai peräti maailman padelhuipulle? Tavoitteletko täydellsiä lyöntejä? Käytkö valmennuksessa ja kilpailuissa? 

Meiltä löytyy maailman huipputason mailamalleja kun tavoitteet ovat korkealla. Tiedossasi on tarkkaan mitä mailaltasi haluat ja odotat ja juuri siihen tarpeeseen olemme valikoineet tämän kategorian mailat. 

Näiden mailojen muoto on pääsääntöisesti pisara tai timantti. Mailat ovat siis hybridi- tai attack-mailoja. Tasapainopiste on usein hieman korkeammalla näissä mailoissa ja niiden valmistuksessa on käytetty viimeisimpiä materiaaleja ja teknologioita. Kun vain paras on kyllin hyvä, niin valitse pro-tason valikoimastamme itsellesi työkalu kentälle. Sillä pärjäät tiukemmissakin palloralleissa.

Oma varasto ja nopea toimitus

Kaikki kaupassamme myynnissä olevat mailat ovat omassa varastossamme Suomessa, joten toimitusaika voidaan pitää nopeana. Postitamme tilaukset viimeistään tilausta seuraavana arkipäivänä, aamusta tilatut jopa saman päivän aikana. Jos edustamiemme merkkien jotain tiettyä mallia ei löydy juuri nyt valikoimastamme, otathan yhteyttä niin tarkistamme löytyykö sitä valmistajan varastosta.